poliranje auta

Brisalci za avtomobile

Brisalci imajo zelo pomembno nalogo. Čeprav jih ne uporabljamo pogosto, je brisalce treba menjati redno, kajti gume se vendar obrabijo, brisalci pa površinske dele stekla ne brišejo več dobro. Z njihovo pomočjo se vozimo varneje tudi v dežju, pomagajo pa nam tudi z umazanim vetrobranskim steklom. Kadar brisalce uporabljamo samo v posebnih primerih, napak v njihovem delovanju običajno ne opazimo dokler ni prepozno. Zaščitite in opremite se z novimi, še preden vas bi pustili na cedilu med nevihtami.

 To se vidi pri kakovostne in varne vožnje, saj nam zamegljeni pogled le otežujejo vožnjo v že tako slabih vremenskih razmerah. Čas menjave je sicer nedoločen, vendar jih je priporočljivo menjati vsako leto ali takoj, ko opazimo, da so obrabljeni.

 

Kakšni so znaki, da so brisalci potrebni menjave? Kadar ne opravljajo več svojih nalog, če opazite, da je kljub prižganim brisalcem, voda še vedno ostala na steklih ter vam onemogoča ne motne poglede na cesto. Menjave so prav tako potrebne, če povzročajo moteče zvoke, kot so: škripanje ali praskanje, saj to so znaki obrabe. Brisalci v dobrih stanjih se bodo nemoteče premikali v eno in drugo smer. Ko opazite, da se ne premikajo istočasno ali enakomerno, pomeni, da je čas, da jih zamenjate. Najbolj primeren čas za menjavo brisalcev pred zimo, saj so bili po statistiki največ v uporabi med zimo.

Kadar boste z menjavami čakali predolgo, vas brisalci lahko stanejo veliko denarja. Obrabljeni deli metlic, pa lahko poškodujejo vaše prednje ali zadnje steklo oziroma ga praskajo. Tudi manjše obrabe stekla se lahko končajo v manjši vidljivosti, menjava stekla je pa sigurno dražja kakor menjava brisalcev. Poskrbite za njih preden bo prekasno. V njihovi trgovinah boste zagotovo našli različne metle brisalcev in mehanizme z ter brez motorja za vse avtomobilske znamke ter modele. Preglejte po naših ponudbah in si izberite tiste, ki vam ustrezajo.