Operacija nosu ni le lepotni poseg

Dandanes je plastična kirurgija nekaj običajnega in čeprav še vedno dosega visoke cene, se mnogo ljudi odloči zanjo. Operacija nosu je eden najbolj pogostih posegov, razlogov za to pa je veliko. Nos je na zelo izpostavljenem delu telesa in lahko bi rekli, da velika večina plastičnih operacij cilja ravno na odpravo večjih in manjših napak na človeku, ki so vidne drugim, čeprav slednje nič ne vplivajo na naše zdravje.

Operacija nosu se izvede kadar se želimo znebiti krivega ali kako drugače spremenjenega nosu. Tak poseg vidno spremeni obraz in njegovo simetrijo, zato je mnogo pacientov po njej veliko bolj zadovoljnih s svojim izgledom. Ker je operacija nosu tako iskan poseg, se je kar nekaj plastičnih kirurgov specializiralo za ta poseg in rezultati so v večini primerov odlični. Samo drugačna konica nosu lahko naredi veliko spremembo in omogoči bolj zadovoljno življenje.

Operacija nosu je namenjena tudi ljudem z dihalnimi težavami zaradi nepravilne oblike nosnega hrustanca. Slednje je precej razširjen problem, ki povzroča nespečnost in mnoge druge nadloge. Zakaj se torej ne bi odločili za poseg, če lahko izboljša kvaliteto našega življenja? Stalno zamašen nos ali curljanje iz njega je lahko zelo zoprno in plastična kirurgija nudi preprosto rešitev. Cena ne odtehta odločitve, saj ko je operacija nosu enkrat opravljena in se konča proces celjenja, človek zaživi drugačno življenje. Poznamo tudi primere, ko operacija težave poslabša oziroma povzroči dodatne nevšečnosti, a tega je malo. Pacienti so večinoma zadovoljni s svojo odločitvijo in priporočijo poseg tudi drugim.

Zdravje in izgled sta tista, ki v veliki meri oblikujeta človekovo samopodobo, zato vsi radi vlagamo v to. S tem ni nič narobe in tudi če nas drugi negativno sodijo po takih dejanjih, nas to ne bi smelo ustaviti. Operacija nosu ali drugega dela telesa je samo eden od načinov prek katerih vsak dan iščemo srečo in boljše počutje.