Razlogi za neplodnost

Skoraj vsaka si želi nekoč postati mama oziroma imeti otroke. Seveda pa si nobena ne predstavlja, da je pa mogoče neplodna. To je lahko še kako boleče za njo, ko to izve. Razlogi za neplodnost so različni. Ampak, ko izveste takšno novico bodite prepričane, da niste edine, ki se s tem borite. Se pa o neplodnosti začne govoriti, ko imate redno spolne odnose vsaj eno leto in seveda nezaščitene. Vseeno pa nikoli ne zanosite in to je lahko znak neplodnosti.

Čeprav sem omenila ženske, so tudi moški lahko neplodni. Razlogi za neplodnost pri moškem so lahko, da spermiji niso pravilne oblike ali so pa le ti tudi nezadostno gibljivi. Prav tako je lahko zmanjšano število spermijev, za kar pa obstaja kar nekaj možnosti. To lahko nastopi pri kadilcih, če spijete preveč kave, potem tudi droge vplivajo na število in pa alkohol. Razlog za neplodnost je lahko tudi, da imate semensko tekočino brez semenčec. Prav tako na neplodnost vpliva tudi nespuščeno modo v otroštvu. Tudi kakšne genetske napake so možne ali pa na primer, da izlijete seme v mehur. Kot vidite so razlogi za neplodnost različni in, ko opazite, da ženska ne zanosi obiščite vi in vaša partnerka zdravnika.

Potem so tukaj še razlogi za neplodnost pri ženski. Najprej je tukaj neprehodnost jajcevodov. Možna je tudi okvara le teh. Povišana raven prolaktina, je tudi ena izmed možnih težav, zakaj ste neplodne. Pogoste so tudi ciste na jajčnikih. Prav tako lahko kakšne rakave spremembe prav tako vplivajo na plodnost. Kakorkoli vzrokov je lahko veliko in ravno zaradi tega je najboljše obiskati zdravnika, da sploh ugotovijo kje je težava in, če se le to da tudi rešiti. Ne bojte se k zdravniku, ker le tako boste izvedeli kaj je narobe in če bo možna zanositev in, če boste postali starši tudi vi.