Subvencija za toplotno črpalko – Prihranek, ki ga potrebujete

Subvencija za toplotno črpalko vam lahko zmanjša stroške za vzdrževanja hiše. Vse informacije lahko najdete na http://www.dimplex.si/subvencija-za-toplotno-crpalko/. Toplotne črpalke so v akreditiranih laboratorijih testirane glede učinkovitosti. Zmogljivost toplotnih črpalk je daleč višja od minimalnih zahtev za subvencijo, ki jih predpisuje EKOSKLAD. Vse toplotne črpalke so zabeležene na seznamu za pridobivanje subvencije.

Subvencija za toplotno črpalko

Sedaj je na voljo tudi nov razpis, katere lahko uporabite pri subvencioniranem nakupu toplotnih črpalk. Subvencija za toplotne črpalko je lahko v višini do 5000 €. Subvencija za toplotno črpalko je odvisna od tipa toplotne črpalke in na kakšen je način izvedbe in na katerem področju je vgrajena. Poleg subvencije je za toplotno črpalko možno pridobiti tudi poceni subvencioniran kredit.

Toplotne črpale so na prvem mestu, ko se odločamo za ogrevalni sistem. Črpalke ne povzročajo prašnih delcev. Druge škodljive izpustov tudi ni. Toplotne črpalne za delovanje uporabljajo obnovljive vire. Poleg lastnosti sanitarne vode in ogrevanje prostorov ima toplotna črpalka na voljo tudi hlajenje prostorov med vročimi poletnimi dnevi. Zavzame zelo majhno površino. Črpalka ne potrebuje rednega in vsakodnevnega čiščenja. Zaradi tega je najbolj ugodna in udobna možnost za vaš dom in podjetje. Zato je subvencija za toplotno črpalko na voljo vsem črpalkam, ki imajo dovolj visoko zmogljivost. Država hoče spodbuditi to edinstveno obliko gretja.

Subvencijo lahko dobi vsaka fizična oseba, ki je lastnik ali pa solastnik stanovanjskega objekta, ki med gradnjo želi v novo stavbo napeljati toplotno črpalko ali pa v primeru, da lastnik starejše stavbe želi obnoviti starejši ogrevalni sistem. Subvencija za toplotno črpalko lahko pomaga zmanjšati stroške obnove.

Država je izdala nov razpis, ki vam omogoča tri dodatne ukrepe za še večjo subvencijo. Osnovna subvencija je 20 % potrjenih stroškov naložbe. Subvencija za toplotno črpalko velja tudi, če popolnoma zamenjate toplotno črpalko. V tem primeru se subvencija zviša na 40 %. Če je obnovitveno delo na območju občine, ki je sprejela sklad za kakovost zraka, se subvencija zviša na 50 %. Količina subvencije je tudi odvisna od maksimalnega zneska, ki ga vlagatelj sprejme.