toplozračni kamini

Moderni toplozračni kamini so povsem varni

Moderni toplozračni kamini so zelo popularni in se lahko namestijo povsod tam kjer je možnost namestitve dimnika. Gre za kurjenje s trdimi gotovi in sicer s lesno biomaso, ki je najbolj naravna. Toplota iz drv je tako prijetna za človeka, da kar zaspi zraven kamina, ko ogenj prasketa v njem. Če želite dobiti več informacij o kaminih, kliknite na to povezavo. Toplozračni kamini grejejo okolico s pomočjo direktne toplote iz drv in ognja ter s pomočjo toplega zraka, ki kroži iz kamina po prostoru na naraven način in tako ogreje sobe. Ko nehate kuriti, pa segreti kamin oddaja toploto vse od jutra in greje prostore z nežno toploto, ki jo ima vsak rad.

toplozračni kamini

Toplozračni kamini so zelo sodobni in njihovi kaminski vložki so narejeni tako, da nič ne uhaja iz njih, noben plin. Zato so zelo varni za uporabo v vsakem stanovanju pri zaprtih oknih in vratih. Še posebej radi jih nameščajo v novogradnje, pa tudi v starejše hiše, katere ogrevajo z močno toploto, ki ji ni para. Če imate dobra drva, kalorična in suha ter pravilno posekana, potem si toplozračni kamini prava rešitev, da pregrejejo stene ni ogrejejo vas.

Izbirate lahko med klasičnimi, že izdelanimi, ki se lahko prilagodijo vašemu prostoru in željam. Ti so najhitreje narejeni in najcenejši. Medtem ko so toplozračni kamini po meri dražji ter jih nameščajo do tri mesece, ker morajo počakati na kaminski vložek, ki se izdela posebej za vas. Še posebej dolgo časa traja za izdelavo in veliko stanejo kamini, ki so umetniška dela in čisto unikatni tudi glede zunanjega izgleda. Namreč tudi znanja obloga se naredi s posebnimi unikatnimi vzorci, ki jih nima nihče. Danes je tempo življenja hiter in na s večino časa ni doma. Zato je super imeti nekaj v hiši, kar takoj ogreje prostore in to je super kamin.