uničevalec dokumentov

Zakaj je uničevalec dokumentov nujen v vsaki pisarni

Uničevalec dokumentov je super naprava, ki reši vašo težavo v zvezi z uničevanjem posebnih dokumentov in podatkov, ki jih ne sme videti nihče drug. Zato je nujna naprava v vsaki pisarni uničevalec dokumentov, ki lahko hitro razreže papir na drobne neprepoznavne koščke.To je v skladu z zakonom ob varovanju osebnih podatkov in če ga ne izpolnjujete tvegate kazen za to, da mečete nerazrezane dokumente v smeti. Nekateri se trudijo rezati dokumente na roke, kar je izjemno neučinkovito ter hkrati gre za zapravljanje časa.

uničevalec dokumentov

Uničevalec dokumentov je bil včasih le na servisu za papir, ko ste morali čakati zraven, da so vam na servisu uničili vse dokumente, ki ste jih imeli za uničiti. To je bil smiselno le za tiste, ki so imeli teh dokumentov res veliko. Nabrali so se skozi leto, kar spet ni dobro in potem so jih odpeljali s kombijem na razrez. Na ta način so podjetja imela probleme še s prostorom. Ta problem rešuje pisarniški uničevalec dokumentov.

Pisarniški uničevalec dokumentov je super priročna majhna naprava, ki ne zavzame veliko prostora. Vi pa lahko sproti razrežete vse dokumente, ki so nujni za razrez, da se ne poznajo osebni ali drugi podatki. Vendar pozor, ni dovolj, da dokumente le razrežete. Ni vseeno, kako jih razrežete. Če bi po košu pobrskal inšpektor, kar se zgodi, bi vas kaznoval, če bi dokumente razrezali narobe. Da, prav ste prebrali.

Torej dokumente morate vedno rezati tako, da podatki niso več prepoznavni. To pa pomeni, da jih morate rezati pravokotno glede na zapisane oziroma natiskane vrstice. Ni pomembno, kako so tiskane na papir, ležeče ali pokončno, vedno jih morate tako rezati, pa naj bodo natisnjene ali na roke napisane vrstice. Zato je naprava za rezanje dokumentov izdelana tako, da lahko reže velike in male formate in da ni pomembno, ali so ležeči ali pokončni.