Zobni implantati

Skrivanje nasmeha je lahko težavno. Ampak kaj, če vam manjka kakšen zob in ga zato tudi skrivate. Več o zobnih implantatih pa na: luxdental.si. Da pa ne boste več skrivali nasmeha, ker nimate zoba, pa vam bodo pri tem pomagali zobni implantati. Ti bodo nadomestili vašo zobno korenino in nato vam lahko tudi naredijo zob. Vašo skrivanje nasmeha in zob se bo s tem končalo.

zobni implantati

Zobni implantati ali drugače imenovani tudi zobni vsadki so v bistvu nadomestek vaše zobne korenine. Na vsadek vam pa potem lahko naredijo zob, ki bo v bistvu na koncu izgledal kot pravi in nihče ne bo posumil, da ste kdaj koli izgubili kakšen zob. Pred posegom bo pa vaš zobozdravnik naredil rentgensko sliko zobovja in potem videl kako in kaj za poseg. Naj pa opozorim, da so zobni implantati samo, če vam manjka en zob. Ker ko vam jim manjka več, se večinoma zobozdravnik odloči za protezo ali kakšno drugo rešitev. Če pa se odloči vseeno za vsadke pa naredi mostiček in tako implantate poveže med sabo.

Zobni vsadki so narejeni iz kovine, ki pa ne rjavi, tako da se nič ne bojte. so iz kovine titan. Implantat pa po vstavitvi zaraste in je tako trdo pritrjen. Ampak tudi po vstavitvi zobnega implantata in potem zoba moramo poskrbeti za redno ustno higieno in tudi reden obisk zobozdravnika. Vse to je pomembno, da bodo zobni implantati imeli dolgo življenjsko dobo. Poseg je pa neboleč, saj poteka pod anestezijo in tako nič ne čutite. Če hočete odlične kirurge za vsaditev zobnih vsadkov pa obiščite zobno ambulanto Lux Dental. Tukaj so res izkušeni specialisti.

Če vam manjka kakšen zob in zato skrivate svoj nasmeh, se le brez skrbi in straha odpravite do svojega zobozdravnika. Tam vam bodo rentgensko slikali zobovje in potem tudi vstavili zobne vsadke.