dermatolog

Dermatolog vas lahko reši pred resnimi boleznimi

Dermatolog je specialist za kožo, ki je naš največji organ in je zanj treba dobro skrbeti, kar si poglejte tukaj https://estetika-omnia.si/dermatolog/. Koža ima lahko različne anomalije, poškodbe, pigmentne pike in benigne ter maligne izrastke te spremembe. Dermatolog spremlja vse te spremembe na koži, jih pregleda, posname in evidentira ter tudi razišče po potrebi, če sumi, da je rakovega izvora. Če ni, se spremembe zgolj opazuje ali odstrani, medtem ko je rakove premembe treba zdraviti takoj, da ni prepozno. Te se namreč izjemno hitro razširijo in ogrozijo pacientovo življenje.

dermatolog

Dermatolog lahko pregleda tudi alergijska mesta in vas testira na alergene, česte morebiti na katero snov alergični, da boste vedeli, kaj in kako ukrepati, da ne pride do draženja kože in vnetij. Vedeti je treba, da koža ni samo zunaj, to kar vidimo, ampak so deli kože dejansko tudi znotraj našega telesa in da ima tudi ta lahko težave.

Vendar bo dermatolog vaše težave odkril ali pa bo ovrgel sume, kar je seveda še najbolje. Priporoča pa se, da redno hodite na pregled, da boste vedeli, da ste zdravi. Če hočete svojo kožo ohraniti zdravo in mladostno je najbolje, da se ne sončite na pekočem soncu in da uporabite zgolj zdravo rastlinsko hrano, ki je topna v vodi.

Dobesedno pa vam dober in skrben dermatolog lahko reši življenje in ne samo, da odpravi neprijetne težave s kožo, ki grdo zgledajo ali srbijo in pečejo. Za kožne rake je namreč zelo znano to in uradno potrjeno,  da če se jih zgodaj odkritje, ima pacient veliko več možnosti preživetja, kot če so odkriti v pozni vazi, ko skoraj ni več pomoči.

Vsak človek je seveda odgovoren za svoje zdravje sam in zato mora poskrbeti tudi za redne preglede in preventivo. Preventiva pa je gotovo prehrana, izogibanje UV in sorodnim žarkom, še posebej če ste svetle kože ter zmerna in pravilna higiena kože.