Izbor pametnega telefona

Se še spomnite časov, ko so bili mobilni telefoni skoraj neuničljivi? Nekateri so bili celo tako močni, da bi z njimi lahko zabijali žeblje. Govorimo seveda o Nokiji 3310, ki je bila za tiste čase čudo tehnike. Popolnoma neuničljiv telefon z življenjsko dobo baterije tudi do 170 ur. To je pomenilo, da si ga lahko uporabljal cel teden brez, da bi ga moral enkrat priključiti za polnjenje. Se spomnite tudi tiste legendarne igre kača? Ta igra je požela mnoge nagrade ter je še danes zelo priljubljena.

Pravzaprav je ta igra tako zelo priljubljena, da so jo ob vrnitvi prenovljene izdaje Nokije 3310 vrnili v sistem, da navdušuje mnoge igralce širom sveta. Nokija je postala pametni telefon z karakteristikami starega. Če primerjamo čase polnjenja ostalih telefonov z novo Nokijo lahko opazimo, da je čas pripravljenosti bistveno daljši. Seveda se zaradi večje zmogljivosti od stare Nokije 3310 ne more primerjati z dobo, ki jo lahko zdrži na bateriji, vendar pa je ta doba bistveno daljša od sodobnih pametnih telefonov.

nokija

Če pametni telefon uporabljate zgolj za klicanje in pisanje sms sporočil je dobro, da se pred nakupom pozanimate kaj se vam najbolj splača. Veliki pametni telefoni, ki jih lahko uporabljate za brskanje po spletu se lahko zelo hitro izpraznijo, kar pa seveda ni dobro saj se lahko zgodi, da ga boste potrebovali ravno takrat, ko se vam bo izklopil.

Če vam je ključnega pomena daljša doba pripravljenosti telefona na bateriji potem raje izberite prenovljeno Nokijo 3310 saj boste tako lahko uživali v daljši časovni pripravljenosti za klice in prejemanje sms sporočil.

Nakup pametnega telefona lahko opravite tako v fizični kot spletni trgovini. Za izbiro se posvetujte s prodajalcem kateremu morate zaupati, kako pogosto ter zakaj uporabljate pametni telefon, koliko ste pripravljeni odšteti za nov telefon ter kakšno velikost telefona želite.

Na podlagi podanih informacij vam bodo najlažje svetovali kateri pametni telefon je prava izbira glede na vaše navade uporabe.