lovilec olj

Zakaj potrebujete lovilec olj?

Lovilec olj je obvezen v velikih javnih kuhinjah, kjer večkrat izteka olje pa v delavnicah in kurilnicah. Kakovosten lovilec olj 2pr se lahko namesti v prostore ali pa zunaj njih, na dvorišča, parkirišča, v garaže in ob ceste, da lovi olja, ki lahko iztečejo iz vozil ali naprav in loncev v okolje. Zato jih lovilec olj ujame v posodo in poskrbi s filtri, da ne odtečejo naprej v odtoke, medtem ko voda odteče prosto naprej. Zunaj pa se naredi tudi bajpase zaradi večjih nalivov, da vode ne poplavi in se olje ne razlije po okolju.

lovilec olj

Lovilec olj mora biti narejen res kvalitetno da opravi svojo funkcijo. Mora zadostiti okoljskim predpisom ter predpisom in certifikatom kakovosti. Mora biti tudi preizkušen v naravi, da dejansko dobro deluje. Na zgornji povezavi je
lovilec olj, ki vsem tem parametrom tudi zadosti in ga priporočamo. Deluje s pomočjo posebnih filtrov, ki različna olja ločijo od vode in jih zadržijo v posebni posodi, ki se jo potem odpre in se olja odstranijo. Zelo pogosto jih srečamo na primer na bencinskih črpalkah, v kurilnicah, kjer se kuri na olje in tudi pri avto mehanikih.
Lovilec olj je lahko majhen ali srednje velik in lahko je zelo velik. Odvisno je, kje in zakaj se upravlja ter kakšna je možnost, da se olja izlijejo na tla in v okolje. Izdelani pa so iz posebnih materialov, ki je dolgo vzdržljiv in odporen na kemikalije ter olja. Pomembno je, da je posoda lovilca monolitna, da ne razpade in da je res kakovostna.
Pozanimajte se, ali je pri vas kakšna minimalna možnost izliva olja v okolje, to je že lahko kurilnica. V tem primeru je že potrebno namestiti lovilec olja, drugače boste onesnažili naravo pa še kršili boste okoljska pravila in predpise. Kazni znajo biti kar visoke, zato je lovilec cenejši, če ga nabavite pravočasno.