Filtriran bazen

Poskrbite za učinkovit filter za bazen

Čiščenje pa tudi vzdrževanje bazena je ključnega pomena, če se želite ves čas kopati v povsem čisti pa tudi zdravi vodi. Na trgu so vam na voljo številna sredstva, naprave ter drugi pripomočki, ki so bili posebej zasnovani za čiščenje. Ena od ključnih naprav, ki jo morate obvezno imeti pri roki, če ste lastnik domačega bazena, je sesalec. Izbirate lahko med ročnim ali avtomatskim sesalcem.

Ne nazadnje pa je pri čiščenju ključno tudi to, da dobro poskrbite za povsem čist filter. Filtriranje vode je torej prav tako izjemno pomembno, če želite poleti uživati v kristalno čisti vodi.

Filter za bazen

Več vrst filtrov za bazen

Na trgu vam je na voljo več vrst filtrov. Najpogosteje uporabljeni vrsti sta peščeni ter kartušni filter za bazen. Vsem vrstam pa je skupno to, da za dovolj učinkovito filtriranje oziroma delovanje potrebujejo redno in dosledno vzdrževanje.

Kako pogosto ga je treba pregledovati, čistiti ali popravljati, pa je seveda zlasti odvisno od tega, kako pogosto uporabljate bazen. Kljub temu pa morate paziti tudi na to, da filtra ne čistite preveč pogosto.

Popolnoma čist filter za bazen ne deluje tako, kot ste mislili

Omenili smo torej, da filtra ne smete preveč pogosto čistiti. Dejstvo je namreč to, da popolnoma čist filter deluje slabše v primerjavi s filtrom, v katerega so že ujeti delci. To pa zato, ker večja umazanija pomaga zadržati nekoliko manjše delce. Tudi teh najverjetneje ne želite imeti v svojem bazenu.

Obenem vedite, da tako kot filter ne sme biti preveč čist, ne sme biti niti preveč zapacan.

Priprava bazena na zimo

Čiščenje je torej ključnega pomena, če želite v bazenu kar se da najbolje uživati. Omenili smo sesalnik za vodo in filter, ki predstavljata dve ključni sredstvi za čiščenje pa tudi vzdrževanje. Čiščenje z vsemi potrebnimi sredstvi pa bo zaman, če ne boste bazena dovolj dobro pripravili na zimski čas. Ob koncu kopalne sezone nujno poskrbite, da s kompresorjem iz napeljave izpihate čim več vode ter povsem izsušite filter pa tudi grelec.