Poskrbite za dopolnilno zavarovanje in sklenite Triglav zavarovanje

V Sloveniji je zdravstveno zavarovanje sestavljeno iz obveznega zavarovanja, za katerega poskrbi delodajalec, in dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja, za katerega moramo poskrbeti sami. To pomeni, da ga lahko sklenemo pri katerikoli zavarovalnici. Če se odločite za zavarovalnico Triglav, potem vam je na voljo Triglav zavarovanje, s katerim si boste krili stroške zdravstvenih storitev.

Dopolnilno zavarovanje sicer ni obvezno. Toda, če boste obiskali zdravnika, boste morali plačati razliko do polne cene zdravstvene storitve, kar pa običajno ni malo. Prav tako boste morali iz lastnega žepa kriti določene stroške zdravljenja in zdravil. Pomemben je tudi ta podatek, da se z vsakim letom odlašanja, premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja poviša za 3%.

triglav zavarovanje

Tudi za Triglav zavarovanje je potrebno upoštevati 3 mesečno čakalno dobo

Dopolnilno zavarovanje pri zavarovalnici Triglav lahko sklenete kadarkoli. Premija je za vse prebivalce Slovenije enaka, seveda v primeru, da so zavarovanje sklenili pravočasno oziroma znotraj zakonsko določenega roka. Triglav zavarovanje vam začne veljati takoj naslednji dan, ko ga sklenete in vam velja za obdobje najmanj enega leta oziroma do prekinitve.

Težava pa nastane, kadar dopolnilnega zavarovanja ne sklenete znotraj zakonsko določenega roka. Vedeti morate, da imajo vse zavarovalnice zakonsko določeno 3 mesečno čakalno dobo. To pomeni, da si ga morate urediti najkasneje v roku enega mesece od ureditve obveznega zdravstvenega zavarovanja. Če tega ne storite, potem 3 mesece plačujete premijo, vendar nimate kritja. Zato je potrebna skrajna previdnost tudi v primeru menjave zavarovalnice.

S Triglav zavarovanjem do dodatnih ugodnosti

Premija dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja je za vse zavarovalnice enaka. Po zakonu lahko vsaka zavarovalnica svojim zavarovancem ponudi največ 3% komercialnega popusta. Seveda pa vam poleg tega lahko ponudi tudi druge ugodnosti. Če sklenete Triglav zavarovanje, potem ob sklenitvi prejmete USB ključek in nahrbtnik, na voljo pa so vam tudi druge ugodnosti v obliki darilnih bonov, popustov pri mesečnih vadninah in welness storitvah.

Triglav zavarovanje je vključeno tudi v paketno ponudbo zavarovalnice Triglav, zato boste deležni dodatnih ugodnosti v primeru premoženjskega zavarovanja, avtomobilskega zavarovanja in vseh drugih oblik zavarovanj. Vsem zavarovancem pa so na voljo tudi posebni paketi Zobje in Specialist, s katerimi so deležni dodatnih ugodnosti.