Operacija prsi – za ali proti?

Se za ali proti? Operacija prsi ni zgolj povečanje ampak tudi zmanjšanje prsi. Imate še vedno negativno mnenje, poglejmo si nekaj podrobnosti in ozadja zakaj bi rekli daje operacija prsi potrebna. Najprej si oglejmo povečanje dojk, za ali proti. Na našem planetu je verjetno nekaj tisoč žensk, ki s svojim videzom nikakor niso zadovoljne. Nimajo prave samozavesti, jim je nerodno, ne želijo v kopalke, ker so njihove prsi majhne. Velikost prsi pravzaprav ni pomembna, vendar skozi desetletja in z zvezdniškimi zgledi, mislimo, da mora biti oprsje veliko, da dosežemo tisti lepotni ideal. To seveda ni res in vsaka ženska bi morala biti zadovoljna s tistim kar ima in to s ponosom nositi, vendar se nekatere ženske ne morejo sprijazniti in bi postale samozavestne le če bi imele večje oprsje. Operacija prsi dandanes ni tvegan poseg, opravljen je dokaj hitro.

operacija prsi

Kirurga obiščete na pregledu kjer se dogovorite kako bi operacija prsi potekala, kakšno oprsje bi radi imeli in naslednjič ste že na operacijski mizi. Ko se zbudite imate večje oprsje in čaka vas nekaj tednov okrevanja, da se stanje povsem uravnovesi in že se lahko samozavestno sprehajate v novih bikinkah.  Na svetu pa imamo tudi ženske ki čutijo ravno obratno. Operacija prsi bi za njih pomenila olajšanje težav. Nekatere ženske imajo zaradi prevelikega oprsja težave s hrbtom imajo bolečine v vratu, se težko gibajo in imajo tudi razna vnetja pod prsmi.

Operacija prsi se za njih izvede čisto iz zdravstvenih razlogov, da se jim olajša življenje in da se končno lahko pričnejo ukvarjat s kakšnim športom, ker so do zdaj bile zelo omejene. Pri takšnih težavah, je operacija prsi za njih sveta in nujno potrebna. Okrevanje je enako kot pri povečanju. Operacija prsi je odločitev, ki jo težko spremenite kar preko noči. Dobro premislite preden sprejmete odločitev, bodisi za povečanje ali zmanjšanje prsi, pogovorite se s kirurgom, ki vam bo dal dobronamerni nasvet in ga poskušajte upoštevati.