Poletna solata iz sadja in zelenjave

Ko se prične poletje se tudi naš jedilnik zelo spremeni. Takrat nam bolj ugajajo razne solate, ki nas kar osvežijo v tej vročini. Poletna solata je tista, ki se najbolj poda v poletnem času, lahko pa jo uživamo čez celo leto. Top recepti so na tej spletni strani, ki jih je kar nekaj. Lahko pa si poleti delamo solato po svoji želji, po svojem okusu. Zakaj bi vedno jedli eno in isto solato, če pa lahko mešamo sadje in zelenjavo. Prav ste prebrali, tudi sadje lahko damo v poletne solate, saj nas kar poživi.

Tudi na vrtu nam od spomladi polno zraste.  Vsa zelenjava, ki jo vidite na vrtu jo lahko vključite v razne solate. Prav tako sadje, ki zraste v vašem sadovnjaku. Zelo prijetna poletna solata je tudi iz lubenice. Kaj boste dali poleg lubenice je lahko vaša domišljija. Zelo se ujemajo jagode, prav tako mlečna koruza. Seveda tukaj kis se ne ujema najbolj, lahko pa poskusite. Dodate lahko feta sir, ki se zelo ujema k vsaki solati, dodate malo olivnega olja, sol, poper in poletna solata je tukaj. Ta recept sem tudi sama pred kratkim našla na spletu in to solato poskusila. Povem, da je res enkratna, nekaj drugačnega. Poleg si sit in še odžejaš se na nek način.

poletna solata

Receptov za solato je ogromno na spletu. Kot sem omenila, prav tako lahko sami kombinirate zelenjavo. Ne sedaj vso zelenjavo zmešat, ker po moje ne bo prišlo do tistega okusa. Tak po tri različne in mogoče kakšno sadje je dovolj. Seveda ne bom vam pametovala, naredite si še v teh dneh poletno solato po svojem okusu. Delite to med prijatelji, da tudi oni nekaj novega poskusijo. Piščančja solata v teh dneh je enkratna, saj je zelo sitostna. Zakaj ne bi malo sprobavali okuse in si delali nove jedilnike.