Ortodont Ljubljana

Ortodont Ljubljana – vrhunski zobozdravstveni center za zdrav in lep nasmeh

Ortodont Ljubljana, zobozdravstveni center LuxDental, več na spletni strani podjetja, vam pomaga do sanjskega nasmeha. Ortodontija ali čeljustna in zobna ortopedija je specializirana dejavnost v zobozdravstvu, ki se ukvarja z nepravilnostmi v rasti in razvoju zobovja. Beseda ortodontija izhaja iz grške besede otrhos, ki pomeni naravnost, ter besede odontos, ki pomeni zob in je bila prva specializirana veja v zobozdravstvu leta 1901. Ortodontija skrbi za korekcijo zobnih nepravilnosti in se ukvarja s preučevanjem in zdravljenjem nepravilnega ugriza, do katerega pride zaradi nesorazmerne čeljusti ali nepravilnosti zob, ter z nadzorom in spremembo rasti obraznih kosti. Na splošno velja, da je cilj ortodontije vzpostaviti pravilne odnose čeljusti in zagotoviti prijeten estetski videz.

Ortodont Ljubljana
Ortodontija temelji na sili, s katero povzročamo pritisk na zobe. Sila povzroča premikanje zob, sile ne smejo biti prevelike, saj lahko v nasprotnem pride do poškodb zobnih in obzobnih tkiv. Zobni aparati niso le za otroke ampak tudi za odrasle. Zavedati se moramo, da pravilno razvrščeni zobje ne vodijo le v lepši izgled posameznika, ampak z njimi lažje žvečimo in seveda bolje skrbimo za ustrezno zdravje ustne votline. Ortodont Ljubljana ponuja različne zobne aparate, ki jih v grobem razdelimo na snemne in fiksne. Snemni aparat si lahko pacient sname sam in ga nato ponovno vstavi, kar pa ni mogoče pri fiksnem aparatu, saj je ta dobesedno »zacementiran« in ga lahko odstrani le ortodont.
Ortodont Ljubljana vam ponuja bele oziroma prosojne nosilce in celo bele žice, tudi nosilce se lahko skrije na notranjo stran zobnega loka, tako, da so povsem neopazni. Pri pravilni in primerni izbiri zobnega aparata vam bo svetoval ortodont. Po nevidnih zobnih aparatih je zadnje čase vedno več povpraševanja. Ortodont Ljubljana ima na voljo več različnih, ki se med seboj razlikujejo po videzu, vgradnji in seveda tudi po ceni. Najpogosteje ljudje še vedno uporabljajo običajen zobni aparat z belimi ali brezbarvnimi zvezdicami, nato so tu še lingvalni aparati, prilepljeni na notranjo stran zobnega loka in brezbarvni snemni zobni aparat iz posebne prozorne plastične mase. Snemljivi zobni aparati so aparati, ki jih pacient sam vstavi in sname iz ust. Za uspešno terapijo je potrebna velika mera samokontrole. Ortodont Ljubljana ima na izbiro več zobnih aparatov za vaše potrebe.